Un tal Pere enregistrant Un llarg hivern

UN TAL PERE

Un tal Pere, un cantautor inquiet i compromès

 

Un tal Pere va debutar amb l’EP anomenat Dies de sol (Temps Record, 2010) amb el que es va donar a conèixer entre un selecte grup de cantautors que revolucionaven cada nit els locals més peitits del barri de Gràcia.

 

Aquells vespres van derivar en una etapa on, tot fent de programador al desaparegut “Macondo Bar”, va foguejar el seu directe i la seva capacitat de interactuar amb el públic.

 

Al 2010 rep l'encàrrec de composar una cançó per al moviment social “Jo decideixo” i s’explicita el posicionament polític en l’obra del cantautor. Posicionament que, conjuntament amb la lluita social, ja no abandonarán el discurs i les lletres del cantautor.

 

Amb l'àlbum  Un nou somriure (Temps Record, 2013) s’endinsa musicalment dins del folk mentre les lletres s’impregnen del seu trasllat al Vallès Occidental i la recerca de la realització personal. HI destaca la col·laboració de Cesk Freixas a la cançó “Ara és el moment”.

 

Les fotos mogudes (Microscopi, 2016) esdevé el disc més proper al grunge gràcies a la producció musical d’Albert Palomar. Hi destaca la reivindicació del “qui som” com a poble, a través de cançons com “Els nous pirates” o “Tanquen el teatre”. Hi col·labora David Mullor (Ix!) a “Calma aparent”.

 

La reivindicació de la cultura com a eina de transformació, porta a la creació de l’espectacle "Paraules mogudes" on conjuntament amb l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros, l’amor, l’absurd o l’estima per la llengua troben una escletxa que penja l’”entrades exhaurides” en un parell de vetllades.

 

Amb Un llarg hivern (La Catenària, 2020), Un tal Pere gira cap endins i ens mostra la seva part més introspectiva, buscant una producció el més semblant a un directe íntim i de proximitat. Hi col·laboren Toni Comín (Conseller a l'exili, al piano), Miki Santamaria (Dr. Prats), La Companyia Minimíssima, entre d'altres.

disseny-disc-unllarghivern1500x1500_rgb.