top of page
u%C3%83%C2%ABnsdei_2020_edited.jpg

UËNSDEI

  • Black Facebook Icon

Uënsdei aposta per la cura de les coses fetes a casa i, lluny de la producció massiva, es capbussen en la senzillesa dels sons que es cuinen a foc lent. El seu pop íntim recupera el so melòdic dels 90 per explicar històries, arranjades amb dedicació i detall. A contracorrent, en un moment en què la música es transforma en quelcom que cal consumir ràpid, les seves cançons combinen a parts iguals la cançó protesta i l'odissea de fons que acompanya en la ruta. Davant d'això, la formació reivindica els camins de llarg recorregut i la música no com a accessori, sinó com a canal.

 

El seu llegat ve del seu àlies previ, "Wednesday Lips", sota el qual han autoeditat 4 àlbums des dels seus inicis l'any 2007; més d’una dècada en què han cultivat l’amalgama de la seva música que traspua temps i maduresa.

 

A cavall entre Lleida i Barcelona la banda ha tingut sempre a les Terres de Ponent el seu epicentre, des d’on ha canalitzat un impuls creatiu que ara sona en català.

 

Partint de les arrels de la música pop-folk anglosaxona, la formació recupera també els missatges de resistència dels cantautors del segle passat, fent-los més presents que mai al seu LP “Mudança” (La catenària 2020).

 

Uënsdei són:

  

Mònica Guiteras Blaya, veu i lletres

Núria Comas López, veu

Albert Gilabert Roca, guitarres i teclats

Xavier Martí Gómez, baix

Pol Alonso Mor, bateria, percussions i sintetitzadors

portada per digital.jpg
bottom of page