top of page
JF0A4015 copy.jpg

ROIGÉ

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

El passat 6 de març de 2022, just dos anys després de la presentació del seu segon disc, en Roigé omplia de nou el TAC (Teatre Auditori de Cardedeu) per estrenar el seu nou “360º - concert immersiu”. Amb una nova banda de 7 músics i nombroses col·laboracions, en Roigé va oferir un concert singular que ell mateix va definir com a “immersiu” perquè el públic va seure “a tocar” dels músics en un escenari en disposició circular al voltant de dues càmeres que gravaven i emetien en streaming en un format 360º de Realitat Virtual: “tant el format escènic, com l’audiovisual, no són innovadors, però sí prou inaudits com per a crear una fórmula que torni a posar, de nou, en cercle una societat postpandèmica molt tocada per la por i la desconfiança”.

 

Després de superar amb èxit la campanya de micromecenatge, unes 250 persones que omplien el TAC (Teatre Auditori Cardedeu) van vibrar amb un concert que va destacar pel seu alt voltatge musical i energètic amb una banda que incorporava una secció de vents, reformulant un Roigé “cantautor” a “bandautor” que va fer ballar el públic en nombroses ocasions. Gemma Abrié, Sandra Bautista, Laia Llach, Chucho Díaz i un cor de gospel sencer “The Clappers + TwoCats pel Gospel” van ser els/les convidats/des “estrella” d’un concert que es pot reviure amb 2 vídeos: un en format 360º i un altre en el format convencional (bidimensional).

 

Ara també és una publicació en disc que reuneix 5 cançons noves i 2 de reversionades ("La glòria dels escollits" i "Los Nadie") dels discos anteriors. Un disc amb col·laboracions sorpreses que també serà singular perquè el format físic serà unes ulleres “Card Board” plegades de RV (Realitat Virtual) per a veure els vídeos 360º dels seus concerts.

La primera cançó de Roigé escrita en castellà. Tot i el seu caràcter festiu, “El sombrero” és una denúncia a la banalitat del món on vivim, un petit himne pels antiherois/ïnes, outsiders, “bitxos raros”, per tots els individus que volen viure fora de “la cursa de la bellesa i el poder”. Amb una banda d’alt voltatge, les percussions d’en Nan Mercader, el sabor d’un cor festiu d’amics/gues aristes, en aquest nou single a ritme de “Salsa” ha comptat amb la magnífica col·laboració d’en Guillem Roma, tot un nom propi de l’escena musical catalana. 

ROIGÉ_Ingràvid.jpg

El seu segon LP sota el títol Ingràvid, amb què vol consolidar la seva proposta lírica i musical eclèctica i particular; un univers que es pot emmarcar dins del World Music/fusió en català.

 

Reversible i Ingràvid són les dues cançons de presentació del disc i engloben la proposta lírica d’aquest treball. Textos amb una forta aposta poètica que retraten un bagatge i una cosmovisió molt íntima i personal sobre la llibertat personal i col·lectiva i la capacitat d’adaptació.

 

Musicalment aquest disc troba un reafirmament d’un univers estètic i estilístic particular que va començar a dibuixar-se amb els seus dos primers títols: La Desfossilització (2015) i Paracaigudes (2016). Un treball de música d’autor en format de collage sonor, eclèctic, amb la fusió com a característica transversal i que barreja el folk, el pop, els ritmes llatins, el funk, el soul i el jazz.

 

Enregistrat als Estudis La Vall amb l’assessorament i coproducció de Marc Martin també compte amb la col·laboració de grans noms de l’escena actual com són Joan Rovira, Sandra Bautista (Sona9), Gemma Abrié, Paula Giberga (La Folie), Àngela Furquet, Oriol Barri i Sònia Moreno.

bottom of page