top of page
IMG_0374_low.jpg

MIREIA VILASECA

La cantant i compositora Mireia Vilaseca llança un nou single anomenat "Impotència" en commemoració amb el Dia Internacional de la Dona. La cançó tracta les problemàtiques que les dones han de suportar diàriament i és una crida a la lluita contra la violència de gènere i l'opressió masclista.

 

Mireia Vilaseca expressa la seva ràbia i impotència davant les injustícies que les dones han de suportar al llarg de les seves vides. La lletra denuncia les violències invisibilitzades que les dones pateixen quotidianament i que s'han normalitzat fins al punt que se'n parla poc.

 

"Impotència" és una cançó que neix d'un sentiment de ràbia que ens acompanya a les dones al nostre dia a dia. D'un sentiment que estem condemnades a tenir des que naixem i que s'ha normalitzat. Estem sentenciades a ser sexualitzades des de nenes i aprenem a conviure amb actituds masclistes que també són violentes. Estem cansades que ens repassin amb la mirada quan caminem pel carrer, cansades d'arribar a casa patint i corrents per si ens passa alguna cosa, cansades de sentir que ens persegueixen, de què les persones del nostre voltant ens diguin com actuar i que ens facin sentir que som unes exagerades. Mireia Vilaseca

 

"Impotència" vol ser una crida a totes les dones perquè continuïn lluitant i no deixar passar cap actitud masclista més. Mireia Vilaseca espera que amb aquesta cançó, les dones puguin sentir-se més unides i fortes per aconseguir una societat més igualitària i lliure de violència de gènere.

'Des de dins', per Mireia Vilaseca:

“Des de dins” per mi és on comença tot. Les emocions i la sensibilitat són el que m’han portat a crear aquest àlbum. Neix en un moment de debilitat força gran, en un moment en què no trobo una estabilitat ni em trobo a mi mateixa. Gràcies a la música, he tingut la possibilitat de treure molta pressió i molts sentiments que estaven enquistats dins meu. Sentiments que en un principi no s’entenen i en posar-me a escriure, a poc a poc tot va agafant sentit. Les cançons del disc estan escrites des de molt a dins del meu ser i totes són experiències i emocions viscudes. Mai he escrit una cançó en la qual no senti el que dic. Totes les melodies i les lletres neixen juntes. Sec al piano o agafo la guitarra i tot surt sol. Flueix partint del que en aquell moment sento i del que estic vivint en aquella etapa.

 

Gràcies també a la meva educació musical, he sigut capaç d’interioritzar progressions, escales i acords que desconeixia i he pogut jugar més enllà amb aquests coneixements.

 

Després d'un any de dol i indecisió, em llenço a la piscina i em poso en contacte amb el Nil Canals. Una persona completament desconeguda per mi que descobreixo a les xarxes socials. Amb ell comença el meu projecte “Des de dins”. Un camí que m’ha portat molta felicitat, molta credibilitat en mi mateixa i aquella estabilitat que no trobava.

 

En aquest disc he pogut comptar amb el suport de la meva família i amic i amb la participació del meu grup musical 'Kirias', que han estat escoltant des de la primera pista gravada a l’estudi, i uns músics increïbles que han fet que tot agafi molta més forma.

 

No podria estar més agraïda a tot el meu entorn per acompanyar-me en aquest trajecte que, per mi, ha sigut essencial.

 

Crèdits tècnics:

Cors - Kirias, Ona Gispert, Nil Canals, Adrià Jornet i Ariadna Garcia.

Trompeta - Oriol Escolano.

Contrabaix - Bruno Gil.

Violí - Clara Piera

Violoncel - Irene Romo

Guitarres acústiques i elèctriques - Roger Mir.

Bateria i piano - Nil Canals.

Producció i mescla - Nil Canals.

Màster - Pablo Cano.

 

MIREIA VILASECA  (Alella, Maresme, 2000)

Durant quatre anys ha participat com a cantant al grup vocal “Kirias”, el que li ha servit de pretext per conèixer tot el món del directe i les gravacions en estudi, conèixer músics i ser capaç d’afrontar situacions imprevistes.

 

Amb vuit anys va començar a estudiar música i el piano és l'instrument que sempre l'ha acompanyat. A poc a poc va anar agafant la guitarra fins que, avui en dia, sempre la duu a sobre. També s'ha format en interpretació de Jazz i Música Moderna al Taller de Músics del Raval (Barcelona), on ha tingut l’oportunitat de comptar amb molts bons professors i professores i obtenir una molt bona base musical.

portada.jpg
bottom of page