IMG_9504%20R_edited.jpg

MHELENA TOLOSA

  • Black Facebook Icon

Pujada de petita dalt dels escenaris gràcies a la mare, cantant lírica, i al pare, rapsode i actor, Maria Helena Tolosa hereta d'ells el seu amor per la cultura i la seva passió per actuar.

Conta contes i rondallaire, col·labora amb Nit de poetes, en el FITAG i, en les edicions del Petit Fitag. El seu vessant compositiu desperta el 2004 posant música a "La nit i el dia" de Joan Vinyoli amb motiu del Primer Simposi Joan Vinyoli a Santa Coloma de Farners.


Crea el concepte "Poesia en context", una manera d'articular la poesia perquè sigui ben mengívola, a mig camí entre la cançó i la interpretació per oferir un producte digerible per a tots els públics. Té dos temes enregistrats al cd "D'una terra, Santa Coloma canta a Joan Vinyoli" (2014).
 

Confidències, poesia en context, allà on el centre de la gravetat és la poesia

 

Confidències és una porta d'entrada a un univers poètic: és un recull de poemes d'autor catalans clàssics i moderns músicats per M. Helena Tolosa i servits amb una banda que pinta paisatges mediterranis entorn a una veu madura i amb caràcter.

 

Confidències és també la cerca del ritme del poema, del sentiment, de les emocions i el significat que transmet. És la combinació de la cançó amb la rapsòdia, amb el gest i el moviment.

 

La tria dels poemes és molt personal, emotiva, plena de significats, de records i de detalls de vida. És una autobiografia de la cantant barcelonina resident a Santa Coloma de Farners.

portada_digital_-_CONFIDÈNCIES.jpg