top of page
foto%20grup_edited_edited.jpg

LES SÍXTERS

Les Síxters és un grup vocal femení a capella va néixer l’any 2002 a Girona. Des de llavors fins el 2018 han estrenar quatre espectacles musicals: ‘Barbershop blues’ (2004), ‘Músiques del Món’ (2005) i ‘Retratades’ (2008), espectacle de caràcter teatral dirigit per Albert Olivas i Eclèctiques (2012) amb temes i arranjaments originals. Han actuat a nombrosos teatres de Catalunya, fent temporada al ‘Teatre del Raval’ de Barcelona, i per Espanya participant en cicles i festivals com el ‘TAC’de Valladolid i l’’Umore Azoka’ de Leioa.

Les components de Les Síxters al llarg del temps han fluctuat entre 5 i 7 depenent de l’etapa. Han format part de Les Síxters: Montse Baeza, Irene Casadevall, Xènia Fuertes, Cristina Gavilán, Glòria Garcés, Roser Merino, Marta Sasanedas i Esther Westermeyer.

En els seus projectes sempre han inclós la figura d’un percussionista, destacant en continuïtat Aniol Casadevall i Enric Canada, entre d’altres. L’estil de Les Síxters ha evolucionat molt al llarg d’aquests anys, passant de treballar en una sonoritat més melòdica, de petit cor, a adquirir un so més propi d’un grup a capella cantant a 5 i 6 veus i treballant amb arranjaments de notable dificultat i expressivitat rítmica. Adaptant-se a la seva pròpia evolució i comptant amb arranjadores i compositores dins el grup, han escrit una bona part dels seus propis arranjaments i temes originals inclosos en els seus treballs discogràfics, ara reeditats digitalment per La catenària.

Retratades.jpg
eclèctiques.jpg
Haderekh.jpg
bottom of page