top of page
Jordi Boixadós.jpg

JORDI BOIXADÓS

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Escrit i enregistrat el 2020, durant els mesos de restriccions per la pandèmia de la Covid, 'Vuitanta mil segons' representa un canvi d’orientació en la música de Jordi Boixadós, on fuig del so clàssic del pop, per entrar en un terreny més net d’efectes, sense teclats i amb més intervenció d’instruments de corda (contrabaixos, violoncel i violí, a més de guitarres elèctriques de so net i acústiques) i amb una percussió més dolça; tot plegat sota la direcció musical de Rai Castells.

 

Els textos, impregnats del sentiment de malenconia que va governar bona part del 2020, parlen sobretot, directament o indirectament, de tres temes principals: la incertesa davant del canvi climàtic ('Enemigues', 'I tu què veus?', 'En plena tardor'); la lluita de les dones per aconseguir la igualtat ('George Sand', 'Reina del mar' i en part també 'Enemigues'), i la necessitat de creure en un mateix davant l’absència de divinitats que governin la vida a l’univers ('Vuitanta mil segons', 'On vius?', 'A la vostra salut', 'Riu amb mi'). La lletra de la cançó 'Enemigues' va més enllà del fet que l’ésser humà s’hagi enemistat amb el planeta on viu, i pot fer referència a qualsevol situació en què allò que unia, de sobte, porti a la desunió.

 

Crèdits tècnics:

Jordi Boixadós: lletra, música, veus a totes les cançons i guitarres a 'I tu què veus' i 'George Sand'.

Rai Castells: arranjaments, producció, mescles, masterització, guitarres a 'Enemigues', 'Vuitanta mil segons', 'A la vostra salut', 'On vius?', 'Riu amb mi', 'Reina del mar', 'En plena tardor' i 'Desperta't en mi-Quinze anys', efectes a 'Vuitanta mil segons' i baix elèctric a 'A la vostra salut'.

Jordi Gardeñas: bateria a 'Enemigues', 'Vuitanta mil segons', 'A la vostra salut', 'Riu amb mi' i 'En plena tardor'.

Ana Fernández Pellicer: violí a 'Enemigues', Reina del mar' i 'En plena tardor'.

Marta Roma: violoncel a 'Enemigues', 'Vuitanta mil segons', 'Reina del mar', 'En plena tardor' i 'Desperta't en mi-Quinze anys'.

Tom Warburton: contrabaix a 'Enemigues', 'Vuitanta mil segons', 'On vius?, 'Riu amb mi' i 'En plena tardor'.

Loida Gavilán: disseny gràfic i fotografies.

JORDI BOIXADÓS

Barceloní (1962) resident al maresme, és escriptor, traductor literari i cantautor. Aquest és el sisè àlbum en solitari que publica.

 

Com a escriptor, té publicats nou llibres (set de narrativa, un llibre-joc d’humor lingüístic i una obra de teatre, guanyadora del Premi Pare Colom de guions teatrals) i el setembre de 2022 publicarà el seu desè llibre, la novel·la 'Mentre la neu sigui blanca'.

 

Tradueix novel·la de l'anglès, francès, italià i suec per a diverses editorials.

Per completar les activitats artístiques, el 2013 va decidir estudiar interpretació. Des del 2015 ha tingut papers en més d’una dotzena d’obres de teatre, i alguns curtmetratges i llargmetratges. També forma part com a actor de la companyia La pèrfida.

CARATULA-CD_1500X1500_XARXES.jpeg
bottom of page